top of page

HABITATGE COL·LECTIU . sant andreu sagrera

P. EVA PRATS

 

I. Connexions

Es proposa donar permeabilitat al parc dotant-lo de connexions i relacions urbanes que donin continuïtat a la ciutat existent, a diferència del pla proposat actualment per la ciutat, que s'imposa més com a límit que com a connector i on les edificacions plantejades prenen una direcció est-oest actuant com a front del parc que en potencian el seu caràcter de frontera.

Les vies principals sobrepassen el parc a nivell de carrer, i se'n proposen unes de secundàries que actuin com a connectors de la part superior amb la inferior del parc atravessant-lo i participant d'aquest -seguint doncs la seva topografia.

​

II. Diversitat - Porositat

La transició públic-privat pren força a partir d'una planta baixa amb àrees comunes, tallers i serveis. 

Per assegurar l'ocupacio d'aquesta planta-plaça i que actui com a espai social comunitari entre veïns, els nuclis d'accés als habitatges no arribaran tots en planta baixa.

En les plantes superiors, la combinació tipològica (120m2 tipus duplex o simplex, i 40m2) aporta diversitat formal a la façana, a la vegada que contribueix també a aquest intercanvi.

Les terrasses i patis interiors aporten porositat al conjunt.

​

III. Pati Comú Interior amb Intimitat

La zona comuniària pren un gran protagonisme, i el canvi de nivell en els habitatges -tipus dúplex- la prolonga a l'hora que la matisa: l'estar es pot concebre com un espai únic que va des de l'entrada fins a la terrassa, efecte potenciat pel pati interior intermig que proporciona llum i ventilació, alhora que allotja la circulació vertical. Cal que tal pati interior que relaciona tots els habitatges tipus dúplex sigui compatible amb la intimtat que cada habitatge requereix. Aquesta privacitat s'aconsegueix a partir del tractament dels tancaments del pati.

​

bottom of page